nl
film
project
Om nooit te vergeten
info Informatie
Sluit
Om nooit te vergeten

Synopsis

Een videofilm van leerlingen van groep 8 in het kader van het cultuur educatieproject ‘Verzameling van een basisschool’.

Een van de belangrijkste items van achtste groepers is afscheid nemen. Afscheid van een lange en belangrijke periode waarin veel gebeurt. 'Om nooit te vergeten' is de titel van een videofilm gemaakt door de leerlingen van groep acht (gemiddeld twaalf jaar) waarin zij ‘een nooit te vergeten’ gebeurtenis uit hun tijd op de basisschool verhalen.

Bijvoorbeeld, Nikki herinnert zich dat haar voet tussen de spaken van de fiets kwam en dat ze een tijdje in het gips zat en niet kon lopen. Door de juffrouw werd ze als een peuter door de school gereden in een wandelwagentje. Wanne herinnert zich dat hij in de kleuterklas met een waterfototoestel nat gespoten werd omdat de juf dacht dat hij de enige was die daar tegen zou kunnen. Maar dat bleek niet het geval te zijn. Hij was als de dood voor water en hij zette het op een lopen het schoolgebouw uit. Neslihan herinnert zich haar eerste spreekbeurt over schelpen die helemaal mis liep, waar ze nu nog steeds om moet lachen. De film is opgebouwd uit 24 portretten van de leerlingen die hun herinnering vertellen, gecombineerd met hun zelf gefilmde beelden die de verhalen illustreren.