nl
film
installatie
Hortus
info Informatie
Sluit
Hortus

De omsloten tuin

Na 20 jaar voel ik de noodzaak om deze installatie die ik in 1993 maakte verder uit te werken en opnieuw te tonen omdat ik niet eerder zo sterk in de kringloop van het leven geloofde.

Ik heb de zwart wit film gedraaid in een broeierige plantenkas. Het was een plek die ik graag bezocht in de winter. Ik ging naar binnen, in mijn winterjas, omgeven door een laag koude lucht. Binnen in de warme vochtige lucht, voelde ik langzaam mijn bloed stromen. Door de lucht en de hoeveelheid planten om mij heen zag ik alleen maar groen, maar ik voelde rood. Het ontwikkelde filmmateriaal was grijs. Ik kleurde het om naar groen en ik liet een afdruk maken. De afdruk werd rood en positief. Ik maakte er twee filmloops van die eindeloos kunnen spelen, een in groen en de andere in de complementaire kleur rood.


Een opname van de hartslag van mijzelf en van mijn kind dat ik in mij droeg, heb ik ongemonteerd op een cassette bandje gezet. Een bandje dat je destijds speciaal voor antwoordapparaten gebruikte, een ‘endless cassette tape’ met op het gele label de vermelding ‘for outgoing message'
De binnen-en buiten wereld vermengen zich in beeld en geluid.16mm filmloops en geluidsband (1993, remake 2014)

Print: 2 kleuren prints van omgekleurd 16 mm zwart/wit film
Geluid: digitaal